Willem J Overvliet

Even voorstellen, ik ben Willem J Overvliet (1938). Mijn dorst naar heelheid bracht mij ooit in contact met therapiegroepen en inspireerde mij om zelf therapeut te worden. Ik volgde diverse opleidingen in de Transpersoonlijke therapie. Transpersoonlijke therapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie. Het is niet gericht op het oplossen van psychische problemen, psychische pijn en lijden, maar ziet deze als een mogelijkheid om op een diepgaande wijze je ware aard te leren kennen. Daarnaast heb ik me ook laten inspireren door Dzogchen ( Tibetaans boeddhisme) en Advaita vedanta( hindoeïstische filosofie). Sinds 1976 ben ik actief in de therapiewereld. Gedurende die periode ben ik langzamerhand gekomen tot een manier van werken die ik Bevrijdend Ademwerk noem. Daarin is sprake van ademwerk en andere therapeutische methoden waarbij ervaringen kunnen optreden, die kunnen leiden tot een natuurlijke bevrijding. Met bevrijdend ademwerk wordt de mens zowel op het ‘ persoonlijke’ als het ‘onpersoonlijke’ vlak benaderd.  Ik geef hier een eenvoudig voorbeeld van : wanneer je als persoon een gemis ervaart in jeleven en geen moeite meer doet om dit alsnog te bemachtigen, maar erkent als een gemis,  je vanzelf terechtkomt in het onpersoonlijke , het tijdloze huidige moment waar geen gebrek bestaat.

Bevrijdend Ademwerk. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Share This: