Willem J Overvliet

Even voorstellen, ik ben Willem J Overvliet (1938). Mijn dorst naar heelheid brachten mij ooit in contact met therapiegroepen en spoorde mij aan zelf therapeut te worden. Ik volgde diverse opleidingen in de  transpersoonlijke psychologie Volgens de transpersoonlijke psychologie heeft ieder mens bewust of onbewust het verlangen om heel te zijn, om te zijn zoals hij is en te leven zoals hij dat graag wil. Zij beweegt mensen er toe, tot een optimale emotionele ontwikkeling te komen. Zij gaat er vanuit dat ieder mens in principe in staat is zichzelf en zijn omgeving vorm te geven zoals hij dat wil. Iedereen heeft het in zich om creatiever, levenslustiger en blijer door het leven te gaan. Iedereen kan gewoon zichzelf zijn. Ik denk dat als je jezelf niet toestaat te zijn die je bent, je nooit tevreden zult zijn. Als je jezelf negeert, als je niet je eigen leven leidt maar dat van anderen, zal je nooit tevreden zijn in je leven. Want jezelf negeren is hetzelfde als een volle blaas negeren. Ook al gaat je leven gewoon verder, je zult je steeds weer vervelend en gespannen voelen. Sinds 1976 ben ik actief in de therapiewereld en vanaf 1985 beroepsmatig. Gedurende die periode ben ik langzamerhand gekomen tot een stijl van werken die ik Bevrijdend ademwerk noem. Het borduurt verder op de transpersoonlijke benadering en gebruikt dezelfde methoden, die voornamelijk ervarings-en lichaamsgericht   werken. Hierbij wordt de mens als totaliteit van lichaam, geest en ziel benaderd. Ze zijn direct, dichtbij, intensief en diepgaand. Steeds meer mensen vragen specifiek naar lichaams-en ervaringsgerichte therapie . Want praten doen ze al jaren en meestal in vruchteloze vicieuze cirkels.

Share This:

Gepubliceerd door

Willem Overvliet

Ik help je om je adem te bevrijden van alles wat je is opgelegd,maar ook van wat je jezelf hebt opgelegd. Zodat je weer vrij en onbevangen kunt leven.