Het onderbewuste

Vrijwel iedereen kent de macht van het onderbewuste. Je moet iets doen, maar op een of andere manier komt het er maar niet van. Of je hebt je voorgenomen iets nooit meer te doen en op het beslissende moment doe je het toch weer.  Het is alsof  een hogere macht voortdurend je handelen of niet handelen bepaalt. Het is echter geen hogere macht, het is je onderbewuste. Met ons bewuste deel proberen we vaak vervelende aangeleerde gewoonten en conditioneringen te veranderen, maar al te vaak wil het maar niet lukken. Dit komt omdat ons onbewuste deel  geen toegang  heeft tot ons bewuste deel. Het kan er geen gebruik van maken. Want ondanks dat het onderbewuste veel macht heeft is het in een belangrijk aspect gehandicapt. Want het denken ontbreekt, het bewuste creatieve denken, het keuze makende denken en het afwegende denken. Dat alles zit in ons bewuste deel. Het onderbewuste  deel wordt ook wel eens ons eigen persoonlijke geschiedkundig archief genoemd. Het is een bewaarplaats van al onze verdrongen gevoelens. Door verdringing ontstaat een gespleten persoonlijkheid.

Het gedeelte dat we accepteren wordt het bewuste deel en het gedeelte dat we ontkennen en verdringen wordt het onbewuste deel.  Met dit onbewuste deel dat werkt als een geheugen dragen we nog steeds het verleden met ons mee. Wat er in  opgeborgen is bepaalt in grote mate waar het bezwaren (weerstand) tegen heeft. En waar het weerstand tegen heeft weet het effectief te blokkeren.  Alles wat we verdringen wordt onbewust. En die onbewustheid gaat in onze handen zitten, benen, bloed,  hartslag en tenslotte ook in onze mind. Het gaat een eigen leven leiden. Het wordt de bron van depressies, frustraties en allerlei problemen. Verdringing ontstaat op het moment dat we iets niet willen of durven voelen. Dit doen we door onze ademhaling te  reduceren. Door onze ademhaling te intensiveren krijgen we weer toegang tot het onderbewuste en kunnen we dat wat er nooit heeft mogen zijn alsnog verwerken. Zolang dat nog niet het geval is blijft het in grote mate ons leven bepalen.

https://www.ademwerkopleidingen.nl

Bevrijdend Ademwerk. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Share This:

Gepubliceerd door

Willem Overvliet

Ik help je om je adem te bevrijden van alles wat je is opgelegd,maar ook van wat je jezelf hebt opgelegd. Zodat je weer vrij en onbevangen kunt leven.