Ervaringsgerichte therapieen

Ervaringsgerichte therapieen  zijn  alle  verschillende vormen van Bevrijdend Ademwerk . Het zijn stuk voor stuk krachtige ervaringsgerichte methoden. Je kunt ze vinden aan de boven-en onderkant van deze site. Deze methoden zijn in het algemeen op drie ervaringsniveau’s werkzaam en vrijwel altijd in onderstaande volgorde.

Zintuigelijke ervaringen:

Veel mensen ervaren van achter hun gesloten ogen allerlei kleuren of abstracte figuren. Ook worden er vaak geluiden gehoord en soms ruikt men een bepaalde geur. Deze zintuigelijke ervaringen hebben weinig of geen betekenis. Het nadeel van deze ervaringen is echter dat mensen vaak op dat niveau blijven ‘hangen’.

Ervaringen vanuit het onderbewuste:

Ervaringsgerichte methoden geven vrij gemakkelijk toegang tot het onderbewuste. Hierdoor kunnen onverwerkte gebeurtenissen, verdrongen traumatische herinneringen of onopgeloste conflicten opnieuw geactiveerd en verwerkt worden.

Eenheidservaringen:

Eenheidservaringen komen voort uit een diepere laag van het onderbewuste. Deze laag wordt ook wel het collectieve onbewuste genoemd. Eenheidservaringen hebben een ding gemeen, ze geven iemand het gevoel boven het individuele bestaan uit te stijgen en begrippen van tijd en ruimte achter zich te laten. Dat betekent, niet meer kijken door de ogen van de eigen bekrompen geest, maar door die van een transcendente geest. Geen identificatie meer met herinneringen, gedachten en gevoelens, maar er een onpartijdige houding tegenover aannemen. Alle persoonlijke aangelegenheden zoals problemen en zorgen loslaten. Het zal de lezer duidelijk zijn, dat rationele en verbale methoden, deze ervaringen niet kennen

Willem J Overvliet. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Tel.070-3200035

Share This: