Energie in beweging

Een emotie bestaat uit energie. Terwijl het woord emotie letterlijk beweging betekent. Dus wat mij betreft zijn emoties niets anders dan energie- in beweging. Wanneer we ons angstig, verdrietig of blij voelen is dat niet anders dan het waarnemen van energie-in beweging. Net zoals een rivier stroomt zo beweegt emotionele energie zich ook als een voortdurende stromende aanwezigheid in ons leven. Het uiteindelijke resultaat van elke willekeurige energie-in beweging hangt af van wat wij in feite met die energie doen. Wat voor innerlijke houding we daar tegenover aannemen. Accepteren we de energie-in beweging en stromen we er in mee, of stappen we weer in ons oude patroon van uitdrukken of onderdrukken.

Maar in de meeste gevallen onderdrukken we emoties. Als onderdrukking echter een gewoonte wordt, ontstaat er een emotionele lading. Kenmerken van een emotionele lading is het onaangename en vervelende gevoel dat we er bij hebben. Dit komt omdat we te maken hebben met energie-in beweging die opgesloten en geblokkeerd is en die onder controle moet worden gehouden. Opgesloten energie-in beweging stopt echter niet als zij wordt onderbroken. Zij veranderd slechts in energetische weerstand. We gaan ons er tegen verzetten, we willen dat onaangename gevoel niet. Op dat moment besluiten we om de energie-in beweging af te wijzen en niet te accepteren.

Bevrijdend Ademwerk. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Share This:

Gepubliceerd door

Willem Overvliet

Ik help je om je adem te bevrijden van alles wat je is opgelegd,maar ook van wat je jezelf hebt opgelegd. Zodat je weer vrij en onbevangen kunt leven.