Acht Schaduwzijden

@ Angst om afgewezen of gekwetst te worden. Dus vermijd je  intieme relaties. Of ga je een muur om je heen bouwen.

@ Angst om driftig te worden. Dus onderdruk je  je boosheid bij ruzies met werkgever, partner of je kinderen.

@ Angst om niet goed genoeg te zijn op je werk, of tijdens sociaal of seksueel contact. Dus probeer je jezelf voortdurend te bewijzen.

@ Angst om uit een relatie te stappen, die te wensen overlaat. Dus blijf je in eerste instantie bij elkaar. In de tweede instantie voor de kinderen. En in laatste instantie omdat het nu te laat is.

@ Angst om ongunstig te worden beoordeeld over je uiterlijk. Dus blijf je je buitengewoon druk maken over hoe je er aan de buitenkant uitziet.

@ Angst voor verveling en leegte. Dus zorg je voor een strak bezigheid-schema, zodat je door kunt blijven rennen.

@ Angst om kritiek te ontvangen of te geven. Dus neem je een voortdurende defensieve houding aan, en laat je nooit het achterste van je tong zien.

@ Angst voor de dood. Dus doe je net alsof iedereen dood gaat, behalve jijzelf

Vecht niet langer met jezelf, staak de strijd. Prik door de illusie van je schaduwzijde heen. Geef zonder angst beide zijden de ruimte om hun spel te spelen. Zie hoe al je schaduwzijden  deel uit maken van het geheel. Als dit de werkelijkheid wordt, zullen oude vijanden elkaars geliefden worden.  Dan wordt het leven een melodie van positief en negatief, de strijd wordt een dans. Op dat moment ben je vriend geworden met je totale zelf en niet slechts met de helft

Acht schaduwzijden

Bevrijdend Ademwerk. St.Bonifaciusstraat 22. 2264 AM Leidschendam. Contact

Share This:

Gepubliceerd door

Willem Overvliet

Ik help je om je adem te bevrijden van alles wat je is opgelegd,maar ook van wat je jezelf hebt opgelegd. Zodat je weer vrij en onbevangen kunt leven.